terug

Het legermuseum deelt niet alleen op haar eigen website kennis en informatie over de collectie, maar ook op diverse andere sites, platforms en sociale netwerken. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste lopende projecten en reeds bestaande  sites.

 

 

De twee vrienden. Men maakt ook vrienden onder kameraden / serie: 'Het cantineleven'

Oswald Gualtheri d'Aumerie  (1886)

Geheugen van Nederland : Op deze websie zijn in het thema 'Het militaire leven'  7000 objecten van het legermuseum terug te vinden.Later zijn nog aan deze selectie nog 52 documenten, waaronder oorlogsdagboeken en regimentsverslagen, toegevoegd.

Oorlog in blik : Op deze site kunt u films uit de mobilisatietijd vinden, waaronder 20 van het Legermuseum.Deze site is onderdeel van het project: Erfgoed van de Oorlog .

Europeana : De objecten van het Geheugen van Nederland zijn ook in deze Europese database opgenomen. In januari 2012 is een tweede serie objecten van het Legermuseum via deze database ontsloten.

U kunt het Legermuseum volgen op Facebook. Het museum is aanwezig op twee pagina's: een Algemene Facebookpagina en een Legermuseum Collectie Facebookpagina

Op het Legermuseum Youtube kanaal zijn filmpjes te zien over allerlei onderwerpen. Interviews met bezoekers, verhalen over collectiestukken, uitleg over militaire onderwerpen, enz.

Foto's op Flickr  : Het legermuseum deelt enkele fotoseries op Flickr. Foto's die in het verlengde liggen van tentoonstellingen en thema's op de website. Soms roept het Legermuseum hier de hulp in van het publiek voor het determineren van onbekende foto's.

Legermuseum weblog : met meerdere vaste rubrieken, zoals boek van de maand, achtergronden bij lezingen, verhalen achter aanwinsten en speciale studies. Tevens wordt hier een selectie belicht uit de vragen die door de conservatoren beantwoord zijn in het vraagcentrum.

Het Legermuseum is ook aanwezig op Pinterest . Op een groeiend aantal pinboards wordt een indruk gegeven van onze activiteiten en enkele deelcollecties.

Via het Digitale vraagcentrum kunnen bezoekers vragen stellen aan het museum. Vragen op het gebied van determinatie van objecten, vragen over militairhistorische literatuur, over militaire genealogie of over een militair object. Vanwege de drukke werkzaamheden die verband houden met de totstandkoming van het nieuwe Nationaal Militair Museum  kan het beantwoorden van vragen langer op zich laten wachten dan u van ons gewend bent. Ook zijn delen van onze collectie minder goed raadpleegbaar. Bezoekers kunnen een bezoek brengen aan ons Collectie Informatie Centrum om zelf onderzoek te doen. Het Collectie Informatie Centrum is nog tot 1 november 2012 geopend! Wij vragen uw begrip voor deze tijdelijke situatie.

Er wordt achter de schermen druk gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen. In de toekomst beschikbaar:

Geallieerde Collecties : Op een aparte website van het legermuseum  kunt u hier 9 collecties van het museum raadplegen, waaronder alle fulltext artikelen met afbeeldingen uit Armamentaria, het jaarboek van het museum.  Ook komt hier een onderdeel waarmee u uniformen op afbeeldingen kunt determinerenor uniformdeterminatie. Tevens zijn 9000 uniformplaten in dit project gedigitaliseerd. De site is nog niet online. Meer informatie vindt u op  www.alliedcollections.org (momenteel alleen in het Engels. 

Nederlands Militair Erfgoed: Deze portal komt tot stand in samenwerking met andere Defensie instellingen. Projecten die hier zijn terug te vinden zijn de database met informatie over 10.000 oude drukken van Defensie, fulltext tijdshriften , zoals het militair tijdschrift en de offieciersboekjes. De website is officieel nog niet online. Meer informatie volgt onder andere via facebookpagina en de digitale nieuwsbrief. Meld je aan