terug

Het Legermuseum bezit een zeer omvangrijke collectie die voor een groot publiek interessant is. Door individuele objecten te combineren in virtuele tentoonstellingen kunnen verrassende verbanden in de collectie worden gelegd. Het kan bijvoorbeeld gaan om het gebruik van wapens of uitrustingsstukken, een bepaalde periode in de Nederlandse militaire geschiedenis, het zoeken van gegevens over veteranen of om actuele zaken zoals de inzet van Nederlandse troepen in VN-verband.

De keuze van de thema's

Van enkele tentoonstellingen uit het verleden zijn speciale webvarianten gemaakt die hier in de thema's worden getoond. Ook naar aanleiding van de actuele wisselexposities zal regelmatig een thema op de site gepresenteerd worden.

Gebruiksinstructie

De thema's zijn individueel te raadplegen. Bovenaan deze pagina vindt u een aantal banners die u rechtstreeks naar onze nieuwste virtuele tentoonstellingen brengen. Een volledig overzicht hiervan vindt u in de linker navigatiebalk. Maar u kunt natuurlijk ook op kernwoorden zoeken met de zoekfunctie onderaan de navigatie.

Foto's bestellen

Veel van de beelden kunt u als digitale kopie of als afdruk bestellen of als beeldbestand downloaden. Meer informatie hierover vindt u bij de vraagbaak.